سفیر جمهوری اسلامی ایران
اطلاعيه ها
پيوند هاي مهم
 
 
 
 
 
اداره كل ارزيابي و نظارت وزارت امور خارجه
ثبت ازدواج مرد ایرانی با زن خارجی

 

براساس بند 6 ماده 976 قانون مدنی این قبیل بانوان پس از ثبت ازدواج، تبعه ایران محسوب می‌شوند و برای آن‌ها شناسنامه و گذرنامه ایرانی صادر می‌شود.

 

مدارک لازم:

  • تكميل فرم مشخصات فردي (فرم شماره 100) در صورت نداشتن پرونده كنسولي
  • تكميل فرم ثبت ازدواج زن خارجی و مرد ايراني (فرم شماره 30)
  • اقامت داشتن در حوزه اين نمايندگي ( لهستان و لیتوانی )و همراه داشتن  کارت اقامت معتبر
  • اصل و تصوير گواهي ازدواج محلي، با مشخصات كامل پدر و مادر زوجين(اصل آن در نمايندگي ضميمه پرونده مي گردد.)

متقاضياني كه ازدواج خود را در خارج از لهستان یا لیتوانی ثبت كرده‌اند، لازم است گواهي ازدواج محلي خود را به تأييد و       ترجمه سفارت كشور محل ازدواج در لهستان یا لیتوانی و سپس وزارت امور خارجه آن کشورها و يا سفارت جمهوري اسلامي ايران در آن كشور برسانند.

- ثبت ازدواج در نمايندگي‌هاي جمهوري اسلامي ايران در لهستان، بدون گواهي ازدواج شرعي و تأييديه ثبت ازدواج نزد مقامات لهستان یا لیتوانی (حتي زوجين ايراني) امكان‌پذير نيست. بنابراين متقاضيان مي‌بايست ابتدا ازدواج شرعي و قانوني نزد مقامات این کشورها انجام و با ارايه مدارك كامل به نمايندگي مراجعه نمايند.

  • اصل گواهی تشرف زوجه (غیرمسلمان) به دین مبین اسلام  و تصوير آن و اصل و تصویر گواهي عقد شرعي صادره از مراكز و موسسات مذهبي
  • اصل گواهي پزشكي مبني بر نداشتن بيماري‌هاي واگيردار، اعتياد به مواد مخدر و ايدز براي زوجين كه از سوي پزشك خانوادگي و يا مراكز بهداشتي معتبر صادر شده باشد.

- درصورتي كه زوجين داراي فرزند هستند نيازي به گواهي پزشكي نيست.

- نمونه گواهي پزشكي جهت ثبت ازدواج:

(بدينوسيله گواهي مي‌شود طبق آزمايشات انجام شده از آقاي ........... فرزند ............ و خانم .........فرزند .............. علايمي مبني بر ابتلا به بيماري‌هاي تالاسمي، ايدز و مقاربتي و هم‌چنين مصرف مواد مخدر و اعتياد مشاهده نمي‌شود.)

- اگر پزشك شما ايراني است، نامه‌اي طبق نمونه بالا نوشته و توسط وي مهر و امضا گردد. 

-  اصل شناسنامه‌هاي جديد زوج

- دارندگان شناسنامه هاي المثني بايد از طريق نمايندگي و يا بستگان خود در ايران و مراجعه به حوزه صادر كننده شناسنامه فرد و اداره كل ثبت احوال امور خارجه (واقع در خيابان امام خميني، چهار راه شيخ هادي، تلفن 6090586 و يا 6707131 و اداره سجلات و احوال شخصيه وزارت امور خارجه (واقع در ميدان امام خميني، جنب موزه پست، ساختمان شماره 3 نسبت به تهيه و ارايه گواهي تجرد نيز اقدام و به نمايندگي ارسال نمايند.

-   افرادي كه شناسنامه آن‌ها قديمي است و يا به طور كلي فاقد شناسنامه جديد هستند، لازم است ابتدا شناسنامه خود را تعويض (طبق شرايطي كه در بخش تعويض شناسنامه اعلام شده) و يا اگر شناسنامه آن‌ها مفقود و يا مخدوش است (طبق شرايطي كه در بخش المثني شناسنامه اعلام شده) المثني شناسنامه تهيه نمايند. چنان‌چه شناسنامه آن‌ها جديد اما فاقد عكس است (به بخش عكس‌دار نمودن شناسنامه مراجعه شود) شناسنامه عكس‌دار گردد. جهت تسريع در كار و براي تعويض يا صدور المثني شناسنامه، متقاضيان مي‌توانند يكي از بستگان خود را در اين زمينه به ‌عنوان وكيل تعيين تا آنان مراتب را مستقيماً در ايران پيگيري نمايند. چنان‌چه شناسنامه نزد بستگان در ايران است لازم است  به ‌طريق اطمينان بخشي براي شما ارسال و سپس به نمايندگي ارايه گردد.

  • ارايه 12 قطعه عكس زوجه با حجاب اسلامی و 4 قطعه عکس زوج.

- عكس ها بايد در قطع 4×3 از شانه به بالا يا 4×6 معمولي، جديد، يكسان، از نزديك و صورت كاملاً واضح و در حالت معمولي، غيرفوري، مات ، بدون كلاه و عينك، تمام‌رخ و از روبرو، بريده شده و زمينه پشت سر روشن ، پشت نويسي شده شامل نام و نام خانوادگي، نام پدر، شماره شناسنامه و تاريخ تولد باشد.

- نظر به این که برای بانوان خارجی به واسطه ثبت ازدواج، هم زمان شناسنامه صادر می شود، این دسته متقاضیان بايد نسبت به تکميل فرم شماره 208 اقدام نمایند.

  • اصل گواهی ولادت زوجه صادره از سوی مقامات محلی

- افرادی که در خارج از لهستان و لیتوانی متولد شده اند ، می بایست گواهی ولادت را از کشور مربوطه اخذ و به تایید نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در آن کشور برسانند.

- چنانچه دارای فرزند هم هستند ، برای صدور شناسنامه هر یک از آنها نیز به اصل گواهی ولادت محلی  می باشد.

  • در صورت تمایل زوجه به برخورداری از نام خانوادگی زوج در شناسنامه ایرانی ، تکمیل فرم شماره 209 الزامی است. ( درصورتی که هنگام ثبت ازدواج محلی، زوجه از نام خانوادگی زوج برخوردار گردیده نیازی به تکمیل آن نمی باشد.)
  • واريز مبلغ 14 يورو بابت ثبت ازدواج و 17 یورو بابت صدور شناسنامه به حساب نمايندگي به دو صورت ذيل:

 

- ملاحظات:

  • کسانیکه تاریخ تولد فرزندشان با تاریخ وقوع عقد کمتر از 6 ماه باشد لازم است که قبل از تهیه مدارک ذکر شده با بخش کنسولی سفارت تماس برقرار نمایند.
  • از آن‌جايي كه جهت امور ثبتي و تنظيم اسناد (صدور شناسنامه، ازدواج، ثبت فوت و ثبت طلاق) نياز به صرف وقت زياد مي باشد با توجه به مراجعه ساير افراد و امكان تداخل امور لازم است جهت كاري هاي فوق ساعت 9 صبح مراجعه نمايند.
  • مقدار مهريه ، شرايط و يا ديگر موارد مربوط به ازدواج مي بايست توسط مرجع اسلامي معتبر در گواهي عقد شرعي درج گردد.
  • زوجه همزمان با ارايه مدارک ثبت ازدواج مي بايست درخواست صدور شناسنامه ايراني نمايد. براي اطلاع از مدارک لازم براي صدور شناسنامه به قسمت "درخواست صدور شناسنامه براي همسر (خارجي) مرد ايراني" مندرج در بخش صدور شناسنامه رجوع نماييد.
  • در صورت درخواست صدور گذرنامه ايراني به بخش گذرنامه و رواديد، قسمت"صدور گذرنامه مشمول بند 6 ماده 976" مراجعه کنيد.

 

- مواد قانوني مرتبط:

  • اصول دهم و سيزدهم قانون اساسي
  • مواد 976، 1040، 1043، 1074، 1078 تا 1101 و 1119 قانون مدني
  • مواد 10، 31 تا 34 و 42 قانون ثبت احوال

 

 

صفحه اصلي | تقویم | سرود ملی | رواديد الكترونيك | اطلاعات تماس | تماس با ما | گالری تصاویر | نقشه سایت | جستجو