سفیر جمهوری اسلامی ایران
اطلاعيه ها
پيوند هاي مهم
 
 
 
 
 
اداره كل ارزيابي و نظارت وزارت امور خارجه
ثبت ازدواج زن ایرانی با مرد خارجی

به استناد ماده 1060 قانون مدني " ازدواج زن ايراني با تبعه خارجه در مواردي هم که مانع قانوني ندارد موکول به اجازه مخصوص از طرف دولت است". براساس اين قانون زن ايراني مي بايست براي ثبت ازدواج با مرد خارجي نسبت به دريافت اين اجازه نامه که "پروانه زناشويي" ناميده مي شود از بخش کنسولي نمايندگي اقدام نمايد.

 

مدارک لازم:

تکميل پرسشنامه درخواست ثبت ازدواج (نمونه شماره 30)

دريافت فرم شماره 30

اصل شناسنامه عکسدار و معتبر زوجه

اصل اجازه نامه رسمي ولي زوجه (در صورتي که ازدواج اول باشد(

اصل گواهي تشرف زوج غيرمسلمان به دين مبين اسلام (در صورتي که زوجه مسلمان باشد) و يک نسخه تصوير آن

اصل گواهي ولادت و کارت شناسايي (يا گذرنامه) زوج و يک نسخه تصوير آن

اصل گواهي جاري شدن عقد شرعي صادره از سوي مراجع اسلامي و يک نسخه تصوير آن

اصل گواهي بهداشتي زوجين مبني بر نداشتن امراض مانع ازدواج

اصل گواهي تجرد زوج صادره از سوي مراجع رسمي (درصورت درخواست زوجه)

اصل موافقت نامه مقامات رسمي کشور متبوع زوج مبتني بر بلامانع بودن ازدواج با زن ايراني و به رسميت شناختن آن (در صورت ارايه گواهي ازدواج محلي نيازي به اين موافقت نامه نمي باشد)

اصل گواهي عدم سوء پيشينه زوج (درصورت درخواست زوجه)

اصل گواهي اشتغال به کار و داشتن استطاعت مالي زوج (درصورت درخواست زوجه(

تعهد زوج مبني بر پرداخت نفقه و بليط مراجعت زوجه و فرزندانش به ايران (درصورت درخواست زوجه)

10 قطعه عکس هر يک از زوجين

اصل قبض بانکي پرداخت هزينه صدور پروانه زناشويي و ثبت ازدواج ( جمعاً 25 یورو) به حساب کنسولي نمايندگي

 

توضيحات:

-1 پس از ثبت ازدواج ، اصل شناسنامه زوجه که مشخصات ازدواج درصفحه دوم آن درج شده به همراه يک برگ گواهي ثبت ازدواج  ، اصل يک برگ پروانه زناشويي  ، تصوير برابر با اصل دفتر ثبت ازدواج  ، گواهي ثبت ازدواج محلي، اصل گواهي ولادت معتبر محلي و کارت شناسايي (يا گذرنامه) ، اصل گواهي تشرف به دين مبين اسلام و اصل گواهي عقد شرعي به زوجين تحويل مي شود.

2- مقدار مهريه ، شرايط و يا ديگر موارد مربوط به ازدواج مي بايست توسط مرجع اسلامي (عاقد) در گواهي عقد شرعي درج گردد.

3- چنانچه زن ايراني و شوهر خارجي داراي فرزند(ان) مشترک باشند، زن مي تواند همزمان ضمن ارائه مدارک مندرج در قسمت "درخواست درج مشخصات فرزندان خارجي در شناسنامه مادر ايراني" تقاضاي ثبت مشخصات فرزند(ان) مشترک را در شناسنامه خود نمايد.

  • مراجعه به بخش: "درخواست درج مشخصات فرزندان خارجي در شناسنامه مادر ايراني"

مواد قانوني مرتبط:

  • اصول دهم و سيزدهم قانون اساسي،
  • مواد 976، 1040، 1043، 1074، 1078 تا 1101 و 1119 قانون مدني
  • مواد 10، 31 تا 34 و 42 قانون ثبت احوال

صفحه اصلي | تقویم | سرود ملی | رواديد الكترونيك | اطلاعات تماس | تماس با ما | گالری تصاویر | نقشه سایت | جستجو